We use cookies to support optimal navigation through our website. If you want to learn more, please refer to the information on our privacy policy.

Privacy policy

popupcookie

Därför väljer vi Axpo:

Hydro är en global aktör i den högst energiintensiva aluminiumindustrin och att ha tillgång till konkurrenskraftiga, långsiktiga och flexibla energiprissäkringslösningar är avgörande för vår verksamhet.Genom sin breda produktportfölj, avancerade riskhantering och skräddarsydda lösningar har Axpo visat sin förmåga att uppfylla våra högt ställda krav.
Tor-Ove Horstad
Head of Commercial Energy, Norsk Hydro ASA

 

Samarbetet inleddes hösten 2014 och de har infriat högt ställda förväntningar sedan dess. Det är mycket hög nivå på allt från information och analyser till egen arrangerade seminarier - för en liten elmarkandsaktör som vi är det tryggt att ha en så proessionell rådgivare. 
Joacim Cederwall
VD Gislaved Energi

 

Vi var oroliga för att Axpo skulle vara för stora och opersonliga för oss och valde dem först bara som leverantör till 25 % av våra anläggningar. Men deras resultat var i särklass och bara ett år senare är de vår enda leverantör.
Andreas Wickman
Driftansvarig Näsudden Väst AB och Stugyl AB

 

Axpo ger oss produkter som passar vårt bolag perfekt. Det är ett strukturerat sätt att arbeta som minimerar risker, möjliggör en uppsida och samtidigt har ökat vår inblick på elmarknaden.
Thomas Linnard
VD Rabbalshede Kraft

 

Axpo ger oss balanserade och tillförlitliga råd på både kort och lång sikt. Deras lyhördhet för vår verksamhet och flexibla lösningar för riskhantering är precis vad vi behöver.
Per Witalisson
VD Eolus Vind AB

 

Det är den finansiella styrkan, breda produktportföljen, flexibiliteten samt kombinationen av teoretisk och praktisk kompetens som gjorde Axpo till det bästa valet för oss.
Mikael Schoultz
Delägare i Platina Partners, London

 

När vi bytte samarbetspartner gjorde vi en grundlig genomgång och träffade uppemot tio aktörer. Axpo var det klart bästa alternativet, toppkvalitet rakt igenom. Seriösa, kompetenta, bra analyser, snabba på återkoppling och framförallt flexibla i sina lösningar. Deras lättarbetade prissättningssystem Axpo-Price, som vi även kan prissäkra såväl elterminer som elcertifikat i, var också en positiv sak. Dessutom växer vi tillsammans eftersom de inte är en konkurrent på slutkundsmarknaden. Vi är väldigt nöjda med vårt samarbete. 
Rickard Hjerthén
Elsäljare Företagsmarknad på Karlstads Energi

 

Vi har en lång relation med Axpo och är mycket nöjda med närheten och öppenheten i samarbetet. Vi har en veckovis avstämning och däremellan är det också lätt att kommunicera med dem och få snabba svar. De är lyhörda för våra önskemål och kompetenta i marknadsanalysen. Dessutom är Axpo Price ett utmärkt verktyg för våra behov.
Sven-Olof Söderberg
Elhandelsansvarig på Tranås Energi

 

Jag har arbetat med Axpo i fem år, två år på min tidigare arbetsplats och tre på min nuvarande. Det är ett mycket smidigt samarbete med prisinformationsmöte via telefon en gång i veckan. Skulle det dyka upp andra frågor däremellan, så ringer jag min kontaktperson i Malmö. Man får alltid bra och snabba svar. Och tack vare att Axpo är knutet till ett stort schweiziskt bolag kommer det löpande värdefull information om den internationella elmarknaden också.
Marcus Josefsson
Elhandlare på Halmstads Energi och Miljö

 

I’m very happy with Axpo. No other trader matched their longterm power purchase agreement, which is key for the success of our wind energy project in Norway. And they always work hard to find buyers for GoOs even when the market is not so active.
Yutaka Ninomiya
Regional Director-Northern Europe, Eurus Energy Norway AS

 

Our first major Scandinavian project is Lista Wind Farm in southern Norway. Axpo won the bid due to the best combination of price and expertise. They are close to the market and function as our sounding board through open, easy and rewarding dialogue. For us, they become an extension of our value chain.
Mats Sjöberg
VP Nordic Region at Fred. Olsen renewables

 

NTE har hatt et samarbeid med Axpo gjennom flere år både innen handel med ulike strukturerte produkter og forvaltning. Vi er meget tilfredse med oppfølgingen fra Axpo. Representantene fra Axpo fremstår som kompetente, fleksible og er hurtige til å gi tilbakemelding på våre spørsmål. Vi i NTE benytter prisingsverktøyet Axpo Price® aktivt både til handel med forwardkontrakter, profilkontrakter, områdekontrakter og elsertifikater. Axpo Price® er et ypperlig supplement til handel på Nasdaq OMX og gjør at vi får hedget våre porteføljer på en god måte.
Frode Myrland
Senior produktsjef på NTE Marked

 

Istad Kraft er meget fornøyde med å ha knyttet seg til Axpos tjenester. Vi opplever en stor grad av tilgjengelighet for oss som kunder, og har en åpen og god dialog med dyktige ansatte. Vi opplever også en ryddighet i forhold til at vi ikke møter Axpo som en konkurrent i sluttbrukermarkedet. Axpo Price® er et meget godt verktøy som gir oss muligheter til å stille fortløpende priser i NOK til våre kunder og gjøre en fortløpende oppdekking på kraft og elsertifikater. Vi er glade for at vi valgte å samarbeide med Axpo.
Anita Øyen
Markedssjef i Istad Kraft AS

Dela
  • Facebook Icon
  • Twitter Icon
  • Google+ Icon
  • Print Icon

Recommend

Kontakt


Axpo Sverige AB
Tel +46 40 10 77 70
Stortorget 29
SE - 211 34 Malmö
Kontakt