Liberalizarea pietei

Liberalizare piata

Serviciile din sectorul energiei (electricitate si gaze naturale) sunt identificate ca fiind “servicii de interes public” la care toti cetatenii Europei trebuie sa aiba acces. Fiecare cetatean european are dreptul sa beneficieze, contra cost, de servicii energetice permanente, sigure si de calitate. Fiecare stat membru ia masuri ca sa se asigure ca toti consumatorii, si mai ales cei vulnerabili beneficiaza de aceste servicii la preturi convenabile, comparabile si transparente.

In acest context, consumatorii de energie electrica pot alege ofertele de energie care se potrivesc cel mai bine exigentelor si profilului lor de consum. Scopurile principale ale liberalizarii sunt scăderea pretului de furnizare a energiei electrice, oferirea unor servicii variate de inalta calitate consumatorilor, precum si imbunatatirea raportului pret/calitate servicii.

Este important de stiut ca schimbarea furnizorului nu implica schimbarea calitatii si a continuitatii alimentarii cu energie electrice deoarece, indiferent de furnizorul ales, operatorul de distributie din zona în care se gaseste consumatorul nu se schimba.

Sursa: ANRE 

Documente de interes

In aceasta sectiune poti consulta informatii utile cu privire la liberalizarea pietei