Producatori si furnizori

Producatori si furnizori

Mediul politic si economic, fluctuatiile de retea si a capacitatilor de productie, volatilitatea preturilor si influentele climatice – sunt doar cativa dintre factorii care afecteaza preturile energiei electrice si ale certificatelor.

Experienta Axpo indelungata in piata precum si cunostintele vaste in industrie confera certitudinea ca Axpo este un partener ideal pentru producatorii si furnizorii de energie care doresc stabilitate si predictibilitate si care, in consecinta, sunt in cautarea unor solutii personalizate.

In ultima perioada, sectorul energiei regenerabile a fost subiectul unor modificari continue din punct de vedere al mediului legislativ, ceea ce a avut un impact major asupra producatorilor. Acest cadru instabil obliga, asadar, producatorii de energie regenerabila sa dezvolte si sa desfasoare anumite activitati in ceea ce priveste prognoza de consum, profilarea si echilibrarea, activitati ce presupun asumarea unor riscuri majore. In consecinta, productia regenerabila va deveni din ce in ce mai expusa in cadrul pietelor de tranzactionare, in timp ce subventiile guvernamentale vor fi micsorate.

Activele productiei regenerabile sunt in cele mai multe cazuri gestionate de catre investitori financiari care urmaresc proiectii financiare. Avand in vedere riscurile variate pe care le presupune o productie discontinua, asa cum este productia eoliana, investitorii parcurilor eoliene dezvolta cerinte pentru solutii personalizate de preluare a cantitatilor. Mai mult decat atat, serviciile fizice reprezinta o cerinta obligatorie din partea investitorilor financiari.

Avand un portofoliu diversificat de regenerabile, impreuna cu o achizitie diversificata de energie si gaz, avem capabilitatea de a gestiona activitati care in mod normal nu sunt usor accesibile companiilor de trading. Asemenea activitati includ echilibrare, profilare, contractare pe termen lung si oferirea unor solutii personalizate.

O strategie clara este primul pas catre un viitor de succes. Bazandu-ne pe aceasta convingere oferim o paleta larga de servicii care pot ajuta clientii nostri sa se diferentieze de competitori. 

Produse si servicii

Energie

Solutii structurate

Gaze naturale

Flexibilitate oferita de Axpo

Managementul portofoliului

Controlul riscurilor si optimizarea preturilor

Instrumente de gestionare a activelor

Axpo xREM – servicii de gestionare a activelor pentru parcuri eoliene

Contact

Pentru mai multe informatii ne poti contacta prin una din modalitatile de mai jos.

 • Axpo Energy Romania S.A.

  79-81 Popa Savu Street
  RO-011432, Bucharest, Sector 1

  Tel.: +40 21 230 33 23
  Fax: +40 21 230 33 35 

  office.ro@axpo.com