Axpo opens for business in Budapest

12.12.2022 - Earlier this year, Axpo opened an office in Budapest to serve customers in the Hungarian energy market, working under the aegis of Axpo Energy Romania. With its leading position in Central and South Eastern Europe, the company sees enormous potential for its structured origination, power purchase agreement (PPA) and retail businesses in Hungary.

In recent years, besides being a leading international energy trading company, the Axpo Group has become one of the largest marketers of renewable energies. From its new office in the centre of Budapest, Axpo serves a number of pan-European and local customers in Hungary and continues to expand its activities in the country’s energy market.

Axpo’s customers in Hungary also continue to benefit from the support of the company’s Bucharest based Romanian subsidiary in the trading of electricity, gas, guarantees of origin (GoO) and other related commodities as well as cross-border commodity trading with the Slovak Republic, Croatia, Romania, Serbia and Austria. As part of Axpo’s growth strategy, the company also brings to the Hungarian renewable market its highly innovative and tailor-made PPA solutions for both renewable producers and industrial customers.

Axpo Group Head Trading & Sales Domenico De Luca commented, “I’m delighted to welcome Hungary to Axpo’s European network of subsidiaries and confident we will be able to add a new chapter to our success story in this country, which holds so much business potential. We offer comprehensive innovative solutions and services in Hungary, especially when it comes to supporting investors and producers of renewable energies in marketing the electricity produced and helping industrial companies go green.”

Local presence is a tremendous advantage in origination, which delivers bespoke customer solutions and products. Experts who are familiar with local conditions and have an in-depth understanding of customer needs operate in every one of Axpo’s international locations, offering individual solutions for the marketing and procurement of power, gas and energy certificates.

Axpo Energy Romania Managing Director Ramona Stoian added, “Our target is to grow Axpo’s local customer base in Hungary significantly over the next few years and become a valuable player in the local energy market, just as we have done in Romania. Senior Originator Péter Hornyák, based in our new Budapest office, is working with colleagues already focused on pan-European clients present in the region to help us serve Axpo’s customers on the ground in this promising market. To pursue this exciting challenge, we also have the help of several local partners and will, of course, be drawing on the Axpo Group’s substantial experience and expertise in the region.”

Since its foundation in 2003, Axpo Energy Romania has offered customers a wide range of services in power and gas full supply, energy trading and green certificates, and has become one of the key players in the Romanian energy market. Building on this success, the Axpo Romania team will continue to expand its activities in the Romanian energy market.

More information about Axpo’s PPA business can be found here.

Axpo își extinde activitatea în Budapesta

12.12.2022 - În cursul acestui an, Axpo a deschis un birou la Budapesta pentru a deservi clienții de pe piața energetică din Ungaria, activând sub egida Axpo Energy România. Din poziția sa de lider în Europa Centrală și de Sud-Est, compania vede un potențial enorm pentru activitățile sale din sfera de origination, contractele de achiziție de energie de tip PPA și afacerile de retail din Ungaria.

În ultimii ani, dincolo de faptul că este o companie internațională de top în comerțul cu energie, Grupul Axpo a devenit unul dintre cei mai mari comercianți de energie din surse regenerabile. Din noul său birou din centrul Budapestei, Axpo deservește o serie de clienți pan-europeni și locali din Ungaria și continuă să-și extindă activitățile pe piața energetică a țării.

Clienții Axpo din Ungaria continuă, de asemenea, să beneficieze de sprijinul filialei românești, companie cu sediul în București, care se ocupa de comerțul cu energie electrică, gaze naturale, garanții de origine (GoO) și alte mărfuri aferente, precum și comerțul internațional cu Republica Slovacă, Croația, România, Serbia și Austria. În acord cu strategia de creștere a companiei, Axpo introduce și pe piața maghiară a energiei regenerabile soluții PPA extrem de inovatoare și personalizate, atât pentru producătorii de energie regenerabilă, cât și pentru clienții industriali.

Domenico De Luca, șeful Trading & Sales în Grupul Axpo, a declarat: „Sunt încântat că Ungaria se alătura rețelei europene de filiale Axpo și sunt încrezător că vom putea scrie un nou capitol al poveștii noastre de succes în Ungaria, piață care deține atât de mult potențial de afaceri. Oferim soluții și servicii inovatoare, mai ales când vine vorba de sprijinirea investitorilor și producătorilor de energie regenerabilă în comercializarea energiei electrice și pentru a ajuta companiile industriale să devină ecologice.”

Prezența locală este un avantaj extraordinar în sfera de origination, care oferă clienților soluții și produse personalizate. Experții nostri, familiarizați cu condițiile locale și care au o înțelegere aprofundată a nevoilor clienților, operează în fiecare dintre locațiile internaționale ale Axpo, oferind soluții individuale pentru comercializarea și achiziționarea de certificate de energie, gaz și energie.

Directorul general Axpo Energy România, Ramona Stoian, a adăugat: „Ținta noastră în următorii ani este să creștem în mod semnificativ numărul de clienți locali în Ungaria și să devenim un partener valoros pe piața locală de energie, așa cum am reușit și în România. Pentru a ne ajuta să servim clienții Axpo pe această piață promițătoare, Senior Originator Péter Hornyák, care are sediul în noul nostru birou din Budapesta, lucrează deja cu colegi focusati pe clienții pan-europeni prezenți în regiune. În sprijinul aceastui nou capitol vin și o serie de parteneri locali și, desigur, vom continua să ne bazăm pe experiența și expertiza substanțială a Grupului Axpo în regiune.”

Încă de la înființarea sa în 2003, Axpo Energy România a oferit clienților o gamă largă de servicii în domeniul furnizării complete cu energie și gaz, comercializarea energiei și a certificatelor verzi, și a devenit unul dintre principalii actori de pe piața energetică din România. Profitând de acest succes, echipa Axpo România va continua să-și extindă activitățile pe piața energetică din România.

Mai multe informații despre activitatea Axpo din domeniul PPA pot fi găsite pe site-ul nostru.

Axpo Holding AG

Corporate Communications

medien@axpo.com

T 0800 44 11 00 (Schweiz)