Beznau nuclear power plant: Start of refueling in Unit 2

4.8.2020 - Unit 2 of the Beznau nuclear power plant (KKB) was taken off grid today, Tuesday, as planned in order to carry out refuelling. After reactor reloading, the plant will be ready for the next operating cycle.

The shutdown of Unit 2 marks the end of the production cycle that began on 20 September 2019. Since then, KKB 2 reliably produced about 2.9 billion kilowatt hours of electricity without interruption. This correspondsto the annual power consumption of about 600,000 households in Switzerland.

During the shutdown that will last about two weeks, 20 of the 121 fuel elements will be replaced and installedin the reactor core. In addition, recurring inspection work and integral system tests will be performed.

During the shutdown, steam from the non-nuclear section will be visible above the powerhouse. This does not pose any danger to human beings or the environment.

During refuelling, the approx. 460 KKB employees will be supported by some 120 external experts.

The measures instituted in spring to prevent the spread of the corona-virus and to protect internal and external staff will continue to be closely observed.

Refuelling work is supervised by the Federal Nuclear Safety Inspectorate ENSI.

Additional information

Axpo Holding AG, Corporate Communications

T 0800 44 11 00 (Switzerland) | T +41 56 200 41 10 (international), medien@axpo.com

About Axpo:

Axpo is Switzerland's largest producer of renewable energy and an international leader in energy trading and the marketing of solar and wind power. 5000 employees combine experience and expertise with a passion for innovation. Axpo develops innovative energy solutions based on state-of-the-art technologies for its customers in over 30 countries in Europe and the USA.

Energia odnawialna 05.05.2021

Axpo Polska signs PPA with Energix Group for two wind farms in Poland

Axpo is expanding cooperation with one of its long-standing customers in Poland. The company’s Warsaw-headquartered subsidiary has signed two power purchase agreements (PPAs) with Energix Group, one of Israel’s largest renewable energy companies. Under the agreement, Axpo Polska will buy the full output generated by two new Polish wind farms owned by Energix.

Renewable energy 05.05.2021

Axpo Polska podpisuje kolejne umowy PPA z Grupą Energix w Polsce

Axpo rozszerza współpracę ze swoim wieloletnim klientem w Polsce. Warszawski oddział Grupy podpisał dwie umowy na zakup energii (PPA) z Grupą Energix, jednym z największych izraelskich przedsiębiorstw zajmujących się energią odnawialną. W ramach umowy, Axpo Polska kupi całą moc generowaną przez dwie nowe, polskie farmy wiatrowe należące do Energix.

Company 23.04.2021

Rankingi Energy Risk 2021: Axpo ponownie znalazło się w czołówce sprzedawców energii na świecie

Klienci i kontrahenci po raz kolejny uznali Axpo za jednego z najlepszych na świecie podmiotów zajmujących się handlem energią. W corocznym badaniu przeprowadzonym przez renomowane, międzynarodowe media branżowe Energy Risk i Risk.net, Axpo zajęło w rankingach czołowe miej-sca, podobnie jak w latach poprzednich.